14 chestii interesante despre pisici

Scrie un comentariu

2 iunie 2013 prin Alex

14 chestii interesante despre pisici

Caracteristicile pisicilor difera de la rasa la rasa dar toate au cateva lucruri in comun: blanita moale, gheare retractabile, bot scurt si abilitati de vanatori extraordinare. Pisicile au fost domesticite in perioada Egiptului Antic si apar in picturi egiptene vechi de 3.500 de ani. In 2004, un mormant neolitic a fost descoperit in Cipru, iar acolo se afla scheletul unei pisici alaturi de unul uman. Expertii au estimat ca ambele schelete au circa 9.500 de ani vechime.

Mai jos va prezentam 15 lucruri interesante despre pisici:

1. Pisicile petrec 70% din viata dormind, ceea ce inseamna ca din cei 9 ani cat traieste in medie o pisica, doar in 3 este treaza. Cand nu doarme, pisica isi petrece 30% din timp curatandu-si blanita.

2. Pisicile nu simt gustul dulce, din cauza unei mutatii la nivelul receptorilor pentru gust. Ele au doar 473 de papile gustative, in comparatie cu oamenii, care au 9.000 de papile.

3. Creierul unei pisici seamana mai mult cu cel uman din punct de vedere biologic, decat creierul unui caine, deoarece creierul pisicii si cel uman au aceeasi regiune responsabila pentru emotii.

4. In 1963, “Felicette”, o pisica din Franta, a fost prima care a ajuns in cosmos.

5. Pisicile isi folosesc mustatile pentru a verifica daca un spatiu este prea mic pentru ca ele sa incapa acolo. Pisicile nu au clavicula, ceea ce inseamna ca pot incapea in spatii mici cat capul lor.

Pisicile au 5 degete la lăbuţele din faţă

6. Cea mai batrana pisica recunoscuta oficial traia in Anglia si a murit in 1939. Se numea Puss si avea 36 de ani.

7. Ai observat o pisica a carei coada este curbata in prezenta ta? Inseamna ca te iubeste.

8. Cand pisicile sunt fericite isi framanta labutele.

9. O pisica va cadea de la inaltime respectand mereu acelasi tipar de miscare a corpului. Prima data ea isi roteste capul, apoi isi roteste coloana vertebrala si isi aliniaza picioarele din spate. Ulterior isi arcuieste spatele pentru a reduce impactul la cadere. De aceea pisicile pot cadea de la inaltimi mari fara a se rani.

10. Pisicile pot simti tonul vocii tale, asa ca isi pot da seama cand le vorbesti frumos si cand le certi, insa nu inteleg pedepsele asa cum o fac oamenii – de aceea vei avea impresia ca pisicii nu ii pasa cand face vreo boacana.

11. Pisicile au o vedere extraordinara. Ele pot vedea orice pe o distanta de pana la 36 de metri, avand vederea periferica la 285 de grade. Ele vad foarte bine si noaptea si au nevoie de doar 1/6 din cantitatea de lumina necesara oamenilor.

12. Pisicile nu au glande sudoripare ca oamenii si transpira prin labute. Ele au 5 degete la labutele din fata si 4 degete la cele din spate.

13. O pisica „toarce” de 26 de ori in fiecare secunda, echivalentul unui motor diesel care sta pe loc.

14. Auzul pisicilor este unic – ele pot auzi ultrasunete! Rozatoarele folosesc ultrasunete pentru a comunica, iar pisica le aude, ceea ce cainii si oamenii nu pot face.

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: