„Profetiile” lui Nikola Tesla despre razboaie, diete si roboti

Scrie un comentariu

8 mai 2013 prin Alex

In anii 1930, ziaristii de la publicatii precum New York Times si Time magazine urcau frecvent la etajul 20 al hotelului Governos Clinton din Manhattan, unde locuia Nikola Tesla. Impovarat de ani, dar cu mintea la fel de treaza ca in tinerete, marele fizician si inventator era bucuros de aceste vizite.

Nikola_Tesla_in_laboratorul_sau

In fata ziaristilor, el depana amintiri, povestind despre inceputurile muncii sale de inventator, presarandu-si deseori relatarile cu previziuni despre viitor. Revista Liberty a preluat o parte din articolele aparute pe aceasta tema in 1935 si care dezvaluia lumea secolului 21, in viziunea marelui om de stiinta.

Educatie, razboi si presa

Descoperirile stiintifice si nu razboaiele vor deveni prioritate pentru omenire. „Astazi, spunea fizicianul, cele mai civilizate tari ale lumii investesc sume fabuloase pentru razboaie si mai putin pentru educatie. Secolul 21 va schimba acest raport. Astfel, mult mai nobila va deveni lupta impotriva ignorantei  decat moartea pe campul de lupta. Iar descoperirile stiintifice vor dobandi respectul general. Inclusiv ziarele vor acorda un plus de importanta acestor descoperiri, incurajand, totodata, eforturile de creare de noi concepte filozofice si va aborda stirea de presa intr-un mod inovator”

Dieta

In ultimii ani de viata, Tesla a elaborat o serie de teorii oarecum stranii despre ceea ce ar trebui sa insemne o dieta optima. Renuntand la carne, el nu a mai mancat nimic altfel decat lapte si miere, considerand ca respectivele produse constituie cea mai curata hrana. „In secolul 21 oamenii vor renunta la moda otravirii, involuntare, a organismului lor cu mancare nesanatoasa”.

Roboti

Sunt convins, afirma Tesla in urma cu aproape 100 de ani, ca in secolul 21 robotii vor indeplini o mare parte din muncile grele si periculoase. Iar cu ajutorul noilor masini, omul isi va duce la indeplinire marile visuri, oferindu-si, de asemenea, mai mult timp liber pentru sine si familie.

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: