Femeile vorbesc de trei ori mai mult decat barbatii

Scrie un comentariu

7 aprilie 2013 prin Alex

gossip

Este ceva ce mai mult de jumatate din populatie suspecta, insa acum este o certitudine – femeile vorbesc mai mult decat barbatii.

De fapt, femeile vorbesc aproape de trei ori mai mult decat barbatii, avand o medie de 20.000 de cuvinte intr-o zi, cu 13.000 mai mult decat media barbatilor.
Femeile vorbesc si mai repede, alocand mai multa „putere a mintii” atunci cand vorbesc. Explicatia ar fi data de anumite zone ale creierului, dezvoltate diferit in functie de sex.

Mai mult decat atat, pentru femei procesul de a vorbi declanseaza o reactie chimica similara cu cea resimtita atunci cand se consuma substante halucinogene.
Aceasta diferenta biologica provine din faptul ca hormonii sexuali proveniti de la barbati se dezvolta mai greu la copii. Astfel, baietii – dar si barbatii – sunt in general mai putini comunicativi decat femeile.

Sunt, totusi, avantaje in a fi tipul solid, tacut. Testosteronul reduce si zona creierului responsabila auzului si a intelegerii, facandu-i pe barbati „surzi” la multe argumente logice prezentate de femei.

Dar ceea ce barbatii pierd atunci cand vine vorba de conversatii, recupereaza atunci cand e vorba de a se gandi la sex. Dr. Brizendine, pshilog si autor al cartii „Mintea feminina”, considera ca procesorul sexual (zona creierului responsabila cu gandurile sexuale) este de doua ori mai mare in cazul barbatilor.

Un alt punct al studiului se refera la modul de a vorbi prezent atat la femei, cat si la barbati. Daca femeile folosesc in medie 9,2 cuvinte pe fraza, atunci barbatii le depasesc, ajungand la 12,1.

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: