Cum influenteaza muzica viata in adolescenta

Scrie un comentariu

30 ianuarie 2013 prin Alex

Cooney

Muzica a aparut inca de pe vremea in care doar animalele existau pe pamant. Se presupune ca acestea foloseau o un fel de muzica pentru a comunica intre ele, cum este de exemplu ciripitul pasarelelor.

Cercetatorii presupun ca si omul preistoric folosea, ca mijloc de comunicare, muzica, primele instrumente fiind probabil fluiere confectionate din oasele animalelor. Dar, pe masura ce oamenii au evoluat, a evoluat si aceasta, devenind mult mai complexa.

In prezent, muzica joaca un rol foarte important, aparand in viata noastra nu doar ca forma de distractie, de relaxare, ci si ca forma de exprimare a propriei personalitati.

Cu totii ascultam muzica si ne plac anumite genuri de muzica, insa nu realizam cat de mult aceasta face parte din viata noastra. Majoritatea influentelor se resimt in randul adolescentilor. Acestia, aflandu-se in perioada in care corpul sufera schimbari atat de ordin fiziologic, cat si psihologic, sunt mult mai vulnerabili si mai influentabili de orice factor social.

Si cum in zilele noastre muzica joaca un rol important in societate, multi dintre tineri au inceput sa se identifice cu muzica ce o asculta, lucru ce a dus insa la o catalogare a acestora( rockeri, manelisti, rapperi, emo, etc.).

Partea cea mai rea este ca s-a ajuns la un fel de “rasism” in muzica, adolescentii dandu-i la o parte pe cei care nu asculta acelasi gen de muzica, ca si ei, sau chiar sa ii urasca pe acestia. Au existat numeroase cazuri, in special intre rockeri si manelisti, in care acestia s-au atacat cu cutite ori s-au luat la bataie, doar pentru simplu fapt ca apartineau unor “tabere diferite”.

Un alt mod de influenta in comportament ar fi faptul ca, tinerii, ascultand melodii cu mesaj negativ sau triste, cum sunt in special cele rock, dar si alte genuri(mai nou Emo), se desprind de realitate si incep sa isi formeze o lume a lor, se izoleaza de lumea reala, si considera ca nimeni nu ii intelege, doar in muzica gasindu-si consolarea.

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: