Lenesul, chiar este lenes?

Scrie un comentariu

4 iulie 2012 prin biancaisabella

Credeati ca doar oamenii sunt lenesi? Ei bine, acest animal nu degeaba poarta acest nume. Nu neaparat pentru durata de somn, ci pentru miscarile lui lente, parand un animal foarte lenes. Lenesul este un animal nocturn si se misca destul de putin atunci cand este treaz. Sloth (lenesii) provin din unul dintre cele mai primare ordine de mamifere, Xenartha, aparand in urma cu 35 milioane de ani in urma in America de Sud.

In trecut au existat peste 35 de genuri diferite de Lenesi, unele exemplare fiind intalnite chiar si in Alaska. Astazi doar 2 genuri mai exista, Bradypus, lenesii cu 3 degete si Choloepus, lenesii cu 2 degete.

Lenesul traieste in copaci si are un mod de miscare cel putin ciudat, ca si cum ar avea suspensii. In ciuda ghearelor lungi, curbate si ascutite, este un animal ierbivor si mananca mai ales frunze de copaci. Doarme agatat de ramurile copacilor cu capul in jos.

La acest animal chiar si metabolismul e lent, ceea ce le afecteaza si capacitatea de a se lupta cu bolile. Majoritatea lenesilor supravietuiesc cu dificultate in captivitate deoarece nu se pot lupta cu noii virusi si nu se pot adapta nici la climatele mai reci.

Desi se credea ca lenesii dorm intre 15 si 18 ore pe zi, studiile recente arata ca ei dorm doar 10 ore pe zi. Lenes sau nu, cert e ca Lenesul este un animal cel putin interesant.

Sursa:descopera

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: