Cele mai ciudate animale din lume! (II)

Scrie un comentariu

25 iunie 2012 prin biancaisabella

4.Okapi

Familia Giraffidae, din care fac parte girafa şi okapi, a fost cândva mult mai bogată în specii decât azi: în ultimele 20 de milioane de ani, aproximativ 20 de specii au fost răspândite pe teritorii vaste, în Eurasia şi Africa.Din această familie n-au mai rămas decât două specii, amândouă trăind în Africa: girafa, specie a savanei, şi okapi, locuitoare a junglei. Caracteristicile craniului şi alte trăsături morfologice dovedesc înrudirea acestor specii, deşi, la început, exploratorii şi zoologii europeni credeau că okapi ar fi un fel de zebră.

Mai scundă decât girafa, dar numai datorită gâtului mai scurt, okapi, cu o înălţime de 1,5-2 m la greabăn, rămâne un animal impozant şi, cu siguranţă, o apariţie memorabilă în mijlocul desişurilor verzi şi ude ale junglei din Ituri.E un animal solitar şi greu de văzut; faimoasele dungi albe de pe picioare şi crupă, cea mai frapantă caracteristică a înfăţişării sale, sunt, cred unii dintre specialişti, un mijloc de camuflaj, dacă nu cumva sunt – cum cred alţi specialişti – un mijloc de semnalizare, care îi ajută, de pildă, pe pui să nu-şi piardă din ochi mama, atunci când merg în urma ei prin jungla deasă.

Okapi este un animal cu un statut destul de ciudat, din mai multe puncte de vedere: nu este clasificată, oficial, drept o specie aflată în pericol; totuşi, este ameninţată din cauza distrugerii habitatului şi a intensificării braconajului. Acolo unde trăieşte, există o densitate acceptabilă a populaţiei; însă trăieşte pe o arie destul de restrânsă, mai ales pentru un animal de asemenea mărime; cu alte cuvinte, este o specie foarte localizată.

5.Cartita cu nas stelat

Cartita cu nas stelat este un mamifer mic si foarte ciudat, care traieste in partea de est a Americii de Nord. Traieste in tunele subterane si se hraneste cu larve, insecte, viermi, crustacee si moluste.

Cartita cu nas stelat este oarba, asadar se bazeaza pe receptorii tactili de pe nasul stelat pentru a gasi hrana. Si da, acea forma stelata din fotografie este chiar nasul cartitei si nu partea posterioara.

cartita_cu_nas_stelat

6.Bumbac Top tamarin

Putem spune ca parul maimuticii tamarin are in fiecare zi o zi proasta. Maimutele din specia bumbac top tamarin sunt printre cele mai mici primate, cantarind doar o jumatate de kilogram. Un alt aspect ciudat in cazul acestor maimute este ca, aparent, acestea apreciaza muzica celor de la Metallica. Un grup de cercetatori a efectuat un studiu punand maimutelor mai multe tipuri de muzica, iar heavy metalul a fost singurul care a starnit o reactie. Chiar si hairstyle-ul maimutelor se potriveste acestui gen de muzica.

bumbac_top_tamarin_01

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: