Fantani celebre care fascineaza turistii

Scrie un comentariu

13 iunie 2012 prin biancaisabella

Spectacole de lumini si muzica, un dans fascinant al apei, imagini proiectate pe panza de apa, sculpturile impresionante, iata cateva elementele care fascineaza turistii atunci cand viziteaza cele mai faimoase fantani arteziene din lume.

Fantanile Bellagio , Las Vegas

Fantanile Bellagio apartin hotelului Bellagio din Las Vegas si constituie o atractie in sine. Acestea sunt construite pentru a oferi spectacole de lumini si muzica care dureaza intre 15 si 30 de minute.

Fantanile se afla pe un lac artificial de peste 3 hectare. Din repertoriul fantanilor fac parte piese interpretate de Luciano Pavarotti, Frank Sinatra, Gene Kelly, Sarah Brightman si Andreea Bocelli, Elton John etc.

Fantanile Dubai, Dubai

Fantanile Dubai constituie una dintre cele mai cunoscute si apreciate obiective turistice ale orasului din Emirate. Aflate pe lacul Burj Khalifa, fantanile arunca jeturi de apa cu o inaltime care atinge 150 de metri. Dubai Fountain are o lungime de 275 metri si a fost creata de cei care au realizat si Fountains of Bellagio din Las Vegas.

Luminile incandescente se pot vedea de la o departare de 20 de mile. Dubai Fountain este cunoscuta ca cea mai mare fantana dansatoare din lume. Repertoriul acesteia include muzica araba, clasica si internationala.

Fantanile arteziene de la Versailles

Fantanile arteziene se afla pe domeniul Palatului Versailles si constituie unul dintre cele mai frumoase atractii turistice care combina arta clasica cu tehnologia moderna. Spectacolele fantanilor au fost inaugurate in 1666 ca urmare a ambitiilor regelui Ludovic al XIV-lea . „Les Grandes Eaux” ofera un spectacol impresionant publicului care se plimba prin gradinile palatului.

Turistii pot vedea spectacolul din aprilie pana in octombrie, in timpul zilei si in nocturne. Fantana lui Apollo de la Versailles este una dintre cele mai fotografiate si usor de recunoscut fantani cu sculpturi din lume. Pe domeniul Versailles, toate statuile lui Apollo il reprezinta pe Ludovic al XIV-lea.

Sursa foto: bp0.blogger.com

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: