Cuibul de viespi

Scrie un comentariu

24 mai 2012 prin biancaisabella

Regia: Horea Popescu

Cu: Ovidiu Iuliu Moldovan, Tamara Buciuceanu, Coca Andronescu

Gen: comdie,dragoste

Durata: 115 minute

În 1936, un timp în care Bucureştiul a fost cunoscut ca „Parisul Estului”, cele trei surori Duduleanu, dintr-o familie de comercianţi prosperi, îşi conduc clanul cu mână de fier. Tânărul jurnalist Mircea Aldea intră în acest clan prin căsătoria cu fiica lor, dar această unire va fi de scurtă durată.
Cuibul de viespi (după piesa „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu) este un document şi o adaptare stilizată a istoriei României. Plin de satiră verbală şi vizuală, filmul redă comicul noii clase, a burgheziei (finalul plasat în cripta familiei Duduleanu este de un comic brutal). – Eddie Cockrell

Filmul a avut premiera românească în anul 1987.

Citate din presa anilor 1987:
Comedia sarcastică a lui Al. Kiritescu, „Gaiţele”, a făcut o carieră pe care puţini i-o prevesteau. Revenind la titlul original al piesei de teatru, scenaristul şi regizorul Horea Popescu a avut fericita iniţiativă a ecranizării „Gaiţelor”. După ani şi ani, Horea Popescu se întoarce la film şi nu oricum, ci printr-un moment cinematografic marcant care echivalează – pentru regizor – cu „momentul teatral” de acum vreo trei decenii. Acum, regizorul a vrut chiar mai mult. Şi-a propus – acolo unde considera că textul şi personajele îl pot ajuta – să-l „caracterizeze” pe Kiriţescu. Nu e uşor, fireşte, acest lucru (fiind vorba, totuşi, de „familii” diferite de personaje), dar filmul câştigă în virulenţa satirică.”

Sursa: cinemagia

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: