Hellboy II: The Golden Army (2008)

Scrie un comentariu

30 aprilie 2012 prin biancaisabella

Regia: Guillermo del Toro

Cu: Ron Perlman, Selma Bleir

Gen: fantastic

Durata: 120 minute

Premiera in Romania: 17.10.2008

In 2004, regizorul si scenaristul vizionar GUILLERMO DEL TORO l-a adus pe HELLBOY, eroul din benzile desenate creat de MIKE MIGNOLA pe marele ecran. Detectivul ocult supermusculos, dotat cu coarne, coada si atitudine dura a devenit eroul preferat al tuturor, inclusiv al lui del Toro. Din simpatie pentru personaj, del Toro l-a adus in fata publicului de pe mapamond, iar Hellboy a devenit un simbol de istetime practica, dar si un succes comercial.

Dupa capodopera Pan’s Labyrinth, distinsa cu trei premii Oscar in 2006, iata ca apare Hellboy II: The Golden Army, ce aduce mai multi muschi, arme si mai sofisticate, plus o gramada de monstri, dar si ceva scandaluri domestice pentru eroul nostru rosu, mare iubitor de pisici. Iar de data aceasta, Hellboy va snopi în bataie si va tabaci pieile mai multor ticalosi.

Helboy se lupta de partea binelui ori de cate ori Biroul de Cercetari Paranormale si Aparare (B.P.R.D.) – o organizatie strict secreta creata în 1943 de Roosevelt, ce foloseste tehnologii secrete, puteri misterioase si o retea operativa împrastiata pe tot globul pentru a apara lumea de raul supranatural- îi cere sa îndeplineasca o misiune. Cu placere ar sta deoparte cu un trabuc si un pack de bere, langa iubita lui pirokinetica, Liz Sherman (SELMA BLAIR, Legally Blonde, In Good Company) si o droaie de pisici. Dar destinul a avut alte planuri pentru ei.

Dupa ce armistitiul stravechi între omenire si fii originari ai Pamantului este încalcat, iadul este pe cale sa se dezlantuie. Din lumea subterana, anarhicul print Nuada (LUKE GOSS, Blade II, Unearthed) asteapta de secole sa sunbjuge omenirea. Planul lui este sa trezeasca o armata amortita de masini ucigase, care sa îi readuca ceea ce el pretinde ca apartinuse poporului sau, toate creaturi magice care vor sa fie eliberate. Numai Hellboy poate opri despotul întunecat si salva omenirea de la pieire.

Se întorc, alaturi de supereroul cu ochi de ambra si iubita lui incendiara, amicul lor amfibie Abe Sapien (DOUG JONES, Pan’s Labyrinth, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer) si agentul Tom Manning (JEFFREY TAMBOR, Superhero Movie, Arrested Developement.). Celebrul actor John Hurt (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, V for Vendetta) se întoarce pentru acest din urma capitol al aventurilor lui Hellboy, în rolul tatalui-surogat al lui Hellboy (si al salvatorului din mainile nazistilor), profesorul Trevor Broom. Nou pentru spectatori si în echipa fost- clandestina a B.P.R.D. este Johann Krauss, o fiinta protoplasmica, rol interpretat în parte de JOHN ALEXANDER (Mighty Joe Young, Gorillas in the Mist: The Story of Dan Fossey) si de debutantul JAMES DODD. Vocea lui Krauss apartine lui SETH MacFARLANE, creatorul succesului FOX, „Family Guy”, si omul a carui voce se aude în spatele multor personaje din show-ul respectiv.

Setea nemarginita de razbunare si cruzimea lui Nuada este compensata de bunatatea si gratia printesei Nuala (ANNA WALTON, The Mutant Chronicles, A Girl and A Gun), ROY DOTRICE /Alien Hunter, Amadeus) interpreteaza rolul tatalui cu inima îndurerata, regele Balor, iar BRIAN STEELE (Hellboy) portretizeaza aghiotantul printului, Mr. Wink (Steele joaca mai multe roluri, inclusiv cel al sambelanului Înaltei Curti si al Îngerului Mortii).

În aceasta lupta decisiva pentru soarta omenirii, cei din B.P.R.D. trebuie sa calatoreasca între suprafata Pamantului populata de oameni, si strafundurile lui, unde se afla creaturi magice. Numai Hellboy, care apartine ambelor lumi dar nu este acceptat de niciuna dintre ele, trebuie sa aleaga între viata pe care o cunoaste si un destin necunoscut care-l reclama.

Sursa: cinemagia

Reclame

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: