Mirrors (2008)

Scrie un comentariu

29 aprilie 2012 prin biancaisabella

Regia: Alexandre Aje

Cu: Paula Patton, Kiefer Sutherland

Gen: horror

Durata: 110 minute

Premiera in Romania: 03.10.2008

De la regizorul filmului „The Hills Have Eyes” vine OGLINZI MALEFICE, terifianta poveste a unui fost politist frământat care trebuie să-şi salveze familia de un rău de neimaginat care foloseşte oglinzile ca portal ca să intre în casa lor.

Ben Carson (KIEFER SUTHERLAND) a avut parte şi de zile mai bune. A trecut aproape un an de când volatilul detectiv a fost suspendat din NYPD pentru împuşcarea altui ofiţer sub acoperire, un accident care l-a costat nu numai slujba, ci a alimentat alcoolismul şi mania, lucru care l-a îndepărtat de soţie şi copii, ajungând să doarmă pe canapeaua sorei sale, în Queens.

Disperat să-şi refacă viaţa şi să reînnoade legătura cu familia, Carson îşi ia o slujbă ca paznic de noapte la ruinele magazinului universal Mayflower. Ceea ce a fost cândva un simbol al prosperităţii şi grandorii se află acum într-un stadiu de degradare, cufundat în întuneric, ca o epavă ruginită, distrusă de un incendiu uriaş care a devorat numeroase vieţi inocente.

În timp ce Carson patrulează printre rămăşiţele obscure şi carbonizate ale magazinului, începe să observe ceva sinistru la oglinzile ornamentale care împodobesc pereţii din Mayflower. Reflectate în sticlele gigantice, sunt imagini terifiante ce-l uimesc pe Carson.

În afară de faptul că proiectează imagini oribile din trecut, oglinzile par să manipuleze şi realitatea. Când Carson îşi vede propria reflexie torturată, suferă efectele fizice ale viziunilor sale. Dintr-o dată, fostul poliţist frământat se trezeşte că se lupta cu proprii demoni şi cu cei care i-au răpit reflexia, chinuindu-l cu convulsii, sângerări spontane şi chiar sufocare.

Sora lui înţelegătoare, dar sceptica, Angela (AMY SMART) respinge aceste bizare „coşmaruri” ca pe o consecinţă a stresului şi vinei resimţite din cauza accidentului, dar soţia sa, Amy (PAULA PATTON), examinator medical practic în cadrul NYPD, e mai puţin iertătoare. Comportamentul tot mai haotic al soţului ei o sperie, îndepărtându-i şi mai mult familia, şi se teme că asta le pune copiii în pericol.

Dar o ameninţare şi mai mortală se iveşte, prinsă în oglinzi şi suprafeţele reflectorizante care le umplu viaţa de zi cu zi. În timp ce Carson investighează dispariţia misterioasă a unui paznic de la Mayflower şi conexiunile posibile cu viziunile sale sângeroase, îşi dă seama că o forţă răuvoitoare din altă lume se foloseşte de reflexii ca poartă ca să-l terorizeze pe el şi familia sa.

Dacă are vreo speranţă de a-şi salva soţia şi copiii de la o moarte cumplita, Carson trebuie să dezvăluie cumva adevărul din spatele oglinzilor şi s-o convingă pe Amy să-l ajute să lupte împotriva celui mai mare rău cu care s-a confruntat vreodată.

Sursa: cinemagia

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: