Hotelul din copac

Scrie un comentariu

28 aprilie 2012 prin biancaisabella

Visati la un concediu in mijlocul naturii, departe de   statiunile turistice aglomerate? In Suedia  isi deschide portile un hotel construit … intr-un copac. Si nu este o cazemata pentru copii, ci un hotel cu patru camere, realizat cu o tehnologie  revolutionara.

Dacă românii se laudă cu hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, suedezii au construit, la doar 60 de kilometri de Cercul Arctic, in nordul Suediei, o mână de oameni s-au gândit să construiască un hotel mai special. În copaci. Treehotel este constituit din numai patru camere, distincte, suspendate între copaci, la înălţimi cuprinse între doi şi 13 metri.

Toate camerele au paturi duble şi sunt prevăzute cu toalete ecologice, nu însă şi cu televizor, o primă condiţie a conceptului eco propus de proprietari.

  Fiecare cameră are un design unic şi, mai ales, propriul copac în care atârnă la vreo câţiva metri înălţime (dacă vă e greu să vă imaginaţi aşa ceva, închipuiţi-vă nişte căsuţe pentru păsări, de dimensiuni un pic mai mari). Chiar există o cameră exact de forma unui cuib de păsări. Alta în formă de cub de aluminiu, cu pereţi externi din oglinzi, o alta de forma unui OZN. Deocamdată hotelul numără doar şase camere, însă proprietarii vor să mai construiască încă cinci în acest an, chiar şi o capelă unde turiştii să se poată căsători.


Ideea a plecat de la un documentar despre trei oameni care, din dragoste pentru natură, şi-au construit o casă în copac. După filmarea documentarului, şi-au dat seama că multe alte persoane ar vrea să trăiască, măcar pentru câteva zile, în copaci.
„Totul se va reflecta în oglinzi: copacii, păsările, norii, soarele, tot. Aşa că ar trebui să fie aproape invizibil în pădure”, a declarat Kent Lindvall, proprietar hotel.

Cubul de sticlă are laturile de patru metri, iar acum se lucrează la ultimele detalii înainte de inaugurarea din 17 iulie.
„Este o pădure virgină şi am decis să o păstrăm tot aşa. Am decis, de exemplu, să nu oferim safari cu snowmobilul, foarte popular pe aici”, a precizat Anette Selberg, director de vânzări.

Şi-au făcut deja rezervări turişti din Europa, Noua Zeelandă şi Australia. Cazarea pentru o persoană costă 290 de euro pe noapte, iar pentru un cuplu 420 de euro.

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: