Soarele poate paraliza Pamantul in 2013

2

25 aprilie 2012 prin Alex

O explozie solara masiva ar putea determina haos global pe Terra in 2013, provocand caderi de energie in toata lumea si distrugand toate sistemele de comunicatii prin satelit, s-a conchis in cadrul unei conferinte sustinuta luni.

NASA a avertizat ca o exacerbare in ciclul de energie magnetica al Soarelui, dimpreuna cu un numar de reactii nucleare la suprafata cestuia, ambele prevestite pentru 2013, ar genera niveluri colosale de radiatie.

Rezultatul ar fi o furtuna solara care ar cauza o furtuna geomagnetica pe Pamant, prajind retele electrice din toata lumea pentru mai mult ore, zile sau luni. Acest fenomen ar aduce cu siguranta viata normala, asa cum o stim, la un moment de stagnare daca nu chiar la colaps.

Ironic , dar firesc, societatile si tarile cele mai modernizate ale lumii, complet dependente de tehnologie alimentata cu energie electrica, devin cele mai vulnerabile in situatia unei furtuni solare.

Din acest motiv, mai multi experti s-au intalnit in luna iunie la Washington DC pentru a discuta protejarea Pamantului de distrugatoarele flacari. NASA foloseste deja zeci de sateliti, inclusiv Observatorul Dinamicii Solare, pentru a studia amenintarea.

Retelele de energie, navigatia prin GPS, calatoriile aeriene, serviciile financiare si comunicatii radio de urgenta, toate ar putea fi doborate de o activitate solara intensa. Totusi, mare parte din acest dezastru ar putea fi prevenita, daca se va cunoaste din timp momentul „atacului”. Trecerea satelitilor in modul inactiv si deconectarea transformatoarelor de la centralele electrice ar putea proteja aceste dispozitive de efectul distrugator al furtunii solare.

Sursa: Dailymail

2 gânduri despre „Soarele poate paraliza Pamantul in 2013

  1. Toma spune:

    poate sa fie explozie solara si fara sa afecteze pamantul…doar daca acesta se va afla in raza de actiune a vantului solar va fi afectat…si deci intrucat nu se stie nici cand si nci unde pe soare se va produce exact aceasta furtuna solara nu se poate calcula daca aceasta va lovi sau nu pamantul…probabil ca riscul exista dar in egala masura exista si sansa sa fim feriti

Comment...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: